A Danubius szállodalánc soproni szállodája a Lövérekben, egy rendkívül tiszta levegőjű, gyógyító klímával rendelkező erdős területen fekszik. Az idén 30 éves szálloda a születésnapját tömeges légzőgyakorlattal ünnepelte. A 2013. június 1-jén délelőtt megtartott rekordkísérlet során a szálloda kertjében 200-an gyakorolták a tudatos, egészséges légzést Dr. Dicsőfi Endre vezetésével.

P1080471 P1080500 P1080497 P1080496 P1080495 P1080486

Milyen rekordot állított fel vagy döntött meg?

Egyszerre egy helyen történő légzőgyakorlat tömegszerűségi rekordja

Hol?

Sopronban, a Hotel Lövér kertjében

Mikor?

2013. június 1-jén 11 órakor

Ki?

Dr. Dicsőfi Endre vezetésével kb. 200 szállóvendég és érdeklődő

Részletek:

 A Hotel Lövér négycsillagos szálloda gyönyörű természeti környezetben, a soproni Lövérekben található, az erdő közepén. A szálló első számú értéke a természet, a fák, a tiszta, egészséges, gyógyító hatású levegő. A Lövér, mint klimatikus gyógyhely népszerűsítésének céljával a szálloda felállította a legnagyobb létszámban együtt végzett légző gyakorlatok magyarországi tömegszerűségi rekordját a saját kertjében. A kísérlet során a résztvevők közösen légző gyakorlatot végeztek a kertben, Dr. Dicsőfi Endre vezényelte le a közös eseményt június 1-jén, szombaton délelőtt. Ez a hétvége volt egyben a szálloda 30 éves jubileumi családi hétvégéje is.

 A rekordkísérletben részt vevők 9 óra 30 perctől gyülekeztek a szálloda pihenőparkjában, a sétaút mellett felállított regisztrációs asztal előtt, ahol a részt venni szándékozók nevüket és lakhelyük településnevét adták meg. A szervezők a légző gyakorlat moderálására egy ideiglenes színpadot állítottak fel a szálloda kertjének közepén, ahonnan Dr. Dicsőfi Endre irányította a kísérletet. Az eseményről a Danubius Hotels Group, valamint a Pulzus TV stábja filmet forgatott. 10 óra 10 perckor a Soproni Lövér Vadászkürtösök rövid előadásával megnyitották a rendezvényt, majd 10 óra 12 perckor Sándorfi Róbert, a szálloda igazgatója köszöntötte a vendégeket, elmondta a tervezett programot, majd átadta a szót Weisz Fanninak, a Danubius szállodalánc háziasszonyának, egykori szépségkirálynőnek és felhívta a közönséget a kísérletben való részvételre. 10 óra 20 perckor Weisz Fanni is köszöntötte a megjelenteket, majd a szálloda munkatársai csatlakoztak hozzá és a frissen létesített taposóösvényhez vonultak, amelyet közösen avattak fel. 10 óra 37 perckor Dr. Dicsőfi Endre lépett a színpadra, aki a helyes légzési technika jelentőségét ismertette a résztvevők mintegy 200 fős csoportjávaL és aki 10 óra 43 perctől irányította a közös légző gyakorlatot, amelyet a megjelentek a rövid bemutatót követően 10 óra 48 perctől 10 óra 54 percig közösen és egyszerre végeztek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Post Navigation