A Budapest Kertváros Rummikub Klub 2023. szeptember 23-án felállította a legnagyobb darabszámú, Rummikub témájú kiállítási tárgyból álló gyűjtemény rekordját 304 emléktárggyal. Pápainé Stengel Ágnes, a klub vezetője bemutatta a nyilvánosságnak a legnagyobb darabszámú Rummikub-készlet gyűjteményét, amely idén már 61 darab, különféle játékszettet tartalmaz, a világ több országából összegyűjtve. Délben a legtöbben egyszerre egy helyen Rummikub játékot játszók létszám rekordjának felállítására is sor került, amelynek során 202 Rummikub-rajongó játszott egyszerre a helyszínen.

Milyen rekordot állított fel vagy döntött meg?

A legnagyobb darabszámú Rummikub-készlet gyűjtemény rekordját 61 készlettel, a legtöbben egyszerre egy helyen Rummikub játékot játszók létszám rekordját 202 fővel és a legnagyobb darabszámú, Rummikub témájú kiállítási tárgyból álló gyűjtemény rekordját 304 emléktárggyal

Hol?

Budapesten, a Szentmihályi Kulturális Központban

Mikor?

2023. szeptember 23-án

Ki?

Turi Sándor, Pápainé Stengel Ágnes és a Budapest Kertváros Rummikub Klub

Részletek:

A Rummikub játék a kétcsomagos francia kártyával játszható ún. rabló römi játék kártya nélküli, táblás változata, amelyet közel 70 évvel ezelőtt, a romániai kártyajátéktilalom alatt, annak kikerülésére találtak ki, a kártyalapokat dominóhoz hasonló játékkövekkel helyettesítették. A négy kártyaszínt piros, sárga, kék és fekete színnel, a lapokat számmal képezték le.

Pápainé Stengel Ágnes a Nagyteremben, a verseny előkészítése közben bemutatta a Rummikub játékkészlet gyűjteményét. A gyűjtemény számlálása során csak azok a készletek számítottak be a darabszámba, amelyek hiánytalanok voltak és amelyek a Rummikub versenyszabályai szerinti játékra alkalmasak. Pápainé Stengel Ágnes 61 darabbal döntötte meg a saját korábbi rekordját.

A szervezők előkészítették a Rummikub emléktárgyak bemutatóját is. A teremben felállított asztalokon elhelyezett tárgyakat egyenként leszemlézték és megállapították, hogy 304 olyan tárgy található a kiállításon, amely Rummikub témájú emléktárgynak nevezhető. Ezzel ez a legnagyobb darabszámú, ilyen sajátos – Rummikub – témájú kiállítási tárgyból álló gyűjtemény Magyarországon.

A 3 fordulós Piatnik-Füles Rummikub Kupa versenyének helyszínén összesen 50 játékasztalon folyt egyszerre Rummikub játék, asztalonként 4 játékos és két teremfelügyelő vett részt a közös Rummikub versenyen és játékban, így a legtöbben egyszerre egy helyen Rummikub játékot játszók létszámrekordját a szervezőknek 202 fővel sikerült felállítani.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Post Navigation