A Kalandpark Játszóház 2018. május 25-én, egész napos programja keretében, egy nap alatt a lehető legtöbb gyermek közreműködésével elkészítette az ország legnagyobb, gyerekek által kiszínezett kifestőkönyvét. A könyv lapjain található, kontúrvonalazott képeket a gyerekek a helyszínen közösen, csoportokba szervezve, egymást váltva színezték ki. A nagyméretű kifestőkönyvet 24 darab, műanyag kültéri molinóanyagra nyomtatott kontúrkép összefűzésével készítették el. A teljes színezendő felület közel 38 négyzetméter volt, a színezéshez a színes ceruzákat az eseményt támogató Crayola cég biztosította.

Milyen rekordot állított fel vagy döntött meg?

A legnagyobb, 24 lapos kifestőkönyv méretrekordját 150×105 centiméteres külső mérettel és több mint 37 négyzetméterrel, kiszínezési időrekordját alig több mint 14 óra alatt

Hol?

A budapesti XVII. kerületi Kalandpark Játszóházban

Mikor?

2018. május 25-én

Ki?

A Kalandpark Játszóház és a színezésben részt vett közel hatszáz gyermek és felnőtt

Részletek:

9 óra 18 perckor Pécsi Orsolya, a játszóház vezetője, a rekordkísérlet szervezője néhány mondatban köszöntötte a megjelent vendégeket és a színezés kezdetére érkezett gyerekeket, majd 9 óra 19 perckor Riz Levente, a kerület polgármestere mondott rövid beszédet. A színpadon kiterített kifestőkönyvet, amelyet a molinóanyagból álló lapokon kívül két külső, kemény kartonból méretre vágott borító alkotott, 9 óra 30 perckor Riz Levente közreműködésével lemérték. A könyv 150×105 cm méretű lapokból állt. A lapokat a mérésben közreműködők a megjelent gyerekekkel együtt, hangosan számolva egyenként leellenőrizték és megállapították, hogy a könyv a lemért borító méretével megegyező, 24 darab olyan műanyag lapból áll, amelyek fekete kontúrvonalas ábrákkal vannak előnyomva. A 24 lap egyetlen ábrája sem volt még részben sem kiszínezve. 9 óra 28 perckor a szervezők a színpadra lefektetett és az első lapjánál kinyitott könyv mellé elkészítették a Crayola cég színes ceruzáit, többféle színben, több kartonnal, majd felkérték a vendégeket, hogy a színezést a gyerekekkel közösen kezdjék meg.

Az első oldal színezését Riz Levente, Dósa Richárd, Som-Balogh Edina és a kezdésre megjelent gyerekek 9 óra 35 perckor kezdték meg. 16 óra 30 perckor 8 oldal már teljesen kiszínezésre került. Az esemény során az előzetesen beosztott gyerekcsoportok a tervek szerint érkeztek a helyszínre és egyórás váltásban folytatták a munkát, a kísérlet mindvégig az előzetes tervek szerint zajlott. 22 óra 30 perckor már csak két oldal kiszínezése volt hátra a könyvből, majd az utolsó csoport munkájának befejeztével 23 óra 40 perckor a szervezők készre jelentették a kiszínezett könyvet. Ezt követően a könyv lapjait egyenkénti lapozással és közös számolással ellenőrizték és megállapították, hogy valamennyi, szám szerint 24 lap teljes mértékben kiszínezésre került, ezzel a kísérlet 14 óra 05 perc színezési idő elteltével rendben befejeződött.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Post Navigation