A budapesti Dollhouse Poledance & Polefitness szervezésében 2016. május 7-én a kőbányai Gyermek- és Ifjúsági Szabadidő Központban, a Dollhouse Amatőr Rúdsport és Légtorna Bajnokságon akrobatikus sport rekordot állítottak fel a rúdtáncos lányok. A legtöbb sportoló által alkotott alakzatot két rúdon elhelyezkedve végül 24 sportolónak sikerült 5 másodpercig kitartania.

20160507_194858 20160507_195035 20160507_195041 20160507_200309

Milyen rekordot állított fel vagy döntött meg?

A legnagyobb létszámmal két rúdon elhelyezkedve bemutatott akrobatikus alakzat rekordját 24 sportoló közreműködésével

Hol?

Budapesten a Köszi Kő Café – Kőbányai Gyermek- és Ifjúsági Szabadidő Központ földszinti színháztermében

Mikor?

2016. május 7-én este a Dollhouse Amatőr Rúdsport és Légtorna Bajnokságon

Ki?

Bardóczy Ilka és a Dollhouse Poledance & Polefitness irányításával 24 sportoló lány

Részletek:

A kísérletre a rúdtánc versenyszabályainak megfelelő rudakat használtak fel, a rudak 4,2 cm átmérővel rendelkeznek. Anyaguk rozsdamentes acél, magasságuk minimum 3,5 m, maximum 4 m. A két rúd közötti távolság 2 m, a forgó rúd elhelyezkedése a rendezői jobboldalon, balra tőle pedig a statikus rúd. Az alakzat bemutatásának mutatványát legalább 5 másodpercig kellett kitartani, ez alatt a rúdba és az egymásba kapaszkodó sportolók semmilyen testrésze nem érintkezhetett a talajjal és a mennyezettel, csupán csak a rúddal és egymással. A kísérlet végeredményét a mutatványt alkotó legtöbb személy összlétszáma adta, amelyet egyenkénti számolással állapítottak meg.

Az alakzatot a fentről lefelé építették fel, a legjobb erőnlétű versenyzők voltak legfelül a rudakon. A mutatványt 16 fővel már elpróbálták a verseny délutánján, így amikor 19 óra 45 perckor a műsorvezető felkonferálta a mutatványt, az alakzatban részt vevő hölgyek már nyugodtan sorakoztak a színpadon, a rudak előtt. 19 óra 48 perckor Bardóczy Ilka instruktor irányítása mellett az első, legfelül elhelyezkedő sportolók megkezdték a mászást a rúdra. Az alakzat fentről lefelé épült fel, az instruktor a rúdra mászó lányokat egyre szorosabban történő felzárkózásra biztatta. A kísérlet 19 óra 50 perckor a két utolsó lány elhelyezkedésével zárult, a legfiatalabb korcsoport tagjai a többiekbe kapaszkodva egészítették ki az alakzatot, míg a legutolsók a talajtól pár centiméterre kapaszkodtak a rúdba és így tartották magukat. Az alakzatot egyetlen kislány személyétől eltekintve, aki a legalsó pozícióban a talajra támaszkodott, valamennyi, a színpadon jelen lévő sportoló függeszkedve mutatta be. Az alakzatból kibomló sportolók felsorakoztak a színpadon, ahol egyenként megszámolásra kerültek. A 25 sportolóból tehát 24 tartotta ki 5 másodpercen keresztül szabályosan az alakzatot úgy, hogy nem érte a talajt vagy a mennyezetet senkinek semmilyen testrésze sem, valamennyien csak és kizárólag a rudakba vagy egymásba kapaszkodtak.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Post Navigation