A Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány „A mi dalunk” című projektjével egy különleges közösségi élményt nyújtott a közös éneklésben részt vett kórusok számára 2013. május 30-án délután. Az ország 31 településén 16 óra 20 perckor, az akció weboldala segítségével egyszerre hangzott fel az erre az alkalomra írt dal, a 79 kórus együtt énekelt több mint 4 percig, amelyet videó-felvételekkel is megörökítettek. Így sikerült felállítani a legtöbb kórus által, az ország különböző részein egyszerre történő daléneklés mennyiségi rekordját.

P1080435 P1080437 P1080441 P1080445

Milyen rekordot állított fel vagy döntött meg?

A legtöbb kórus által, az ország különböző részein egyszerre történő daléneklés

Hol?

Budapesten, a Nemzeti Múzeum lépcsőjén és a múzeum kertjében, valamit szerte az országban 30 további településen

Mikor?

2013. május 30-án 16 óra 20 perctől 16 óra 25 percig

Ki?

A Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány és a 79 együtt éneklő kórus

Részletek:

A Baptista Szeretetszolgálat a www.midalunk.hu weboldalon keresztül biztatott minél több kórust arra, hogy a kifejezetten erre a célra írt és a weboldalon többféle információ forrásként letölthető dalt egyszerre minél több helyen minél több kórus énekelje el. A részt vevő kórusok tagjainak létszáma nem lehetett kevesebb 12 főnél, a cél az volt, hogy minél nagyobb számú kórus énekelje egyszerre szinkronban ugyanazt a dalt 16 óra 20 perckor. Ennek biztosítására az előzetesen a weboldalon és a projekt facebook oldalán közzétett információknak megfelelően az interneten keresztül adták meg a jelt a dal megkezdésére az egész országban.

 A kezdést és az egyszerre éneklést okos telefonokkal a helyszíneken mozgókép és hangfelvétellel dokumentálták, majd egy erre a célra létesített e-mail címre elküldték. A beérkezett e-mail csatolmányok képtartalmának megtekintése után állapították meg a szervezők a Budapesten jelen lévőkkel együtt szinkron éneklésben részt vett kórusok darabszámát és a települések neveit.

 A Nemzeti Múzeum kertjében 15 óra 58 perctől közel száz gyerek közreműködésével a Bolyki Soul & Gospel kórus koncertet adott, amelynek közepén a rekordkísérlet dala is elhangzott 16 óra 20 perckor szinkronban az egész országgal. A múzeumkertben, a lépcsőkkel szemben elhelyezkedő kb. 100 fős hallgatóságból a szervezők spontán kórust alakítottak, velük együtt 3 szervezett kórus volt itt jelen. Debreceni István 15 óra 53 perckor felkonferálta az eseményt a Nemzeti Múzeum lépcsőjén felsorakozott Bolyki Soul & Gospel kórus és a budapesti Mókus utcai általános iskola diákjainak kórusa mellett. 15 óra 58 perckor kezdetét vette a Bolyki Soul & Gospel kórus rövid koncertje, melynek keretében 16 óra 06 perckor a rekordkísérlet céljára írt és előzetesen az interneten közzétett dalt próbaképp elénekelték. 16 óra 20 perckor a helyszínen a múzeum bejárata mellé telepített számítógép képernyőjén a behívott weboldal számlálója szerint megkezdődött a visszaszámlálás, majd elindult a kísérlet a helyszínen jelen lévő három kórus közös éneklésével, amely 16 óra 25 perckor véget ért.

 A szervezők ismételt felhívásának hatására 2013. június 5-én éjfélig bezárólag végül 76 kórus adta le a helyszínen készített képfelvételeiket, illetve tette közzé azt az interneten. Ezekről mindenki számára hitelt érdemlően volt megállapítható az együtt éneklés ténye. Ezzel a 79 kórus részvételében meghatározható mennyiségi rekordkísérlettel a Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány és a kórusokban együtt éneklő több mint kétezer részt vevő felállította a legtöbb kórus által egy időben, az ország különböző részein elénekelt dal magyar rekordját.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Post Navigation