A hévízi III. Hévízi Veterán Jármű Találkozó keretében, Tóth Zoltán szervezésében felállították a legtöbb, egy helyszínen bemutatott, működőképes veterán, OT rendszámos jármű gyűjteményes rekordját. A működőképes járművek fel is vonultak a rendezvényen. A rekord létszámába csak a közlekedési hatóság által veteránnak elismert, OT rendszámra jogosult és ezzel forgalomban részt vevő jármű számított bele.

Milyen rekordot állított fel vagy döntött meg?

A legtöbb, egy helyszínen bemutatott, működőképes veterán, OT rendszámos jármű gyűjteményes rekordját pontosan 100 gépjárművel

Hol?

Hévíz belvárosában, a Deák tér, Rákóczi utca, Festetics tér, Erzsébet királyné utca területén

Mikor?

2020. szeptember 12.-én

Ki?

Tóth Zoltán, a találkozó szervezője

Részletek:

A létszám-rekordot az OT rendszámú járművekkel a déli órákban megtartott számlálás során állították fel. A város körüli három előre kijelölt gyülekező pontról a kora délelőtti órákban, eltolt időrendben érkeztek be a veterán járművek a belvárosba, a motorkerékpárok a Festetics téren kapnak helyet, az autók először a Deák teret töltötték fel, aztán a többi környékbeli sétáló utcákat is. A találkozó résztvevőinek regisztrációjakor az OT rendszámúakat külön íven vették fel, a jármű vezetője a jelenléti ívet aláírta, ennek ellenében kapta meg a találkozó dokumentációját.

A helyszínen 11 óra 20 perces kezdettel megtartott többszöri, egyenkénti számlálás során a szervezők által kijelölt helyeken, a hévízi Deák tér, Rákóczi utca, Festetics tér, Erzsébet királyné utca területén a megjelent, OT rendszámmal ellátott és forgalomképes veterán járműveket rendszám szerint felleltározták, leltár szerint ekkor összesen 80 darab OT rendszámos veterán gépkocsi és 19 darab motorkerékpár vett részt a találkozón, ezek a járművek voltak egyszerre és egy helyen megtekinthetők. A város polgármesterének részvételével megtartott 12 óra 30 perces kezdetű megnyitón ezt a 99 darabos létszámot jelentették ugyan be, azonban a regisztrációt mellőzve, 12 óra 35 percig bezárólag még egy autó, egy ugyancsak OT rendszámos Citroen DS is csatlakozott az eseményhez. A megnyitó végéig a már regisztrált OT rendszámos járművek közül egyik sem hagyta el a kijelölt területet, így ezzel a pontosan 100 járművel Tóth Zoltán, a III. Hévízi Veterán Jármű Találkozó szervezője, az OT rendszámú járművek vezetőivel közösen, sikerrel állította fel a legtöbb, egy helyszínen bemutatott, működőképes veterán, OT rendszámos jármű gyűjteményes rekordját. A szervezők által a helyszínen felvett adatok szerint a rendezvényen a teljes veterán létszám egyébként 324 darab, 30 évnél idősebb jármű volt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Post Navigation