A 30. Vásárhelyi Mezőgazdasági Kiállítás és Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok 2023 rendezvényen, Hódmezővásárhelyen Lakos Tünde Mária, ebtartó szervezésében sikerrel döntötték meg az egyszerre egy helyen a legtöbb, magyar fajtájú kutya és gazdája bemutatkozásának fennálló létszámrekordját. A május 6-i kiállítási napon délután 95 kutya és gazdája mutatta be a 9+1 magyar kutyafajta egyedeit.

Milyen rekordot állított fel vagy döntött meg?

Az egyszerre egy helyen a legtöbb, magyar fajtájú kutya és gazdája bemutatkozásának fennálló létszámrekordját 95 kutyával

Hol?

Hódmezővásárhelyen, az Aranyág kertben

Mikor?

2023. május 6-án

Ki?

Lakos Tünde Mária, ebtartó és a 95 kutya gazdái

Részletek:

Minden, az FCI által elfogadott magyar fajta, ami törzskönyvvel rendelkezik, az nevezhető fajta tiszta magyar kutyafajtának. Az esemény keretében a helyszínen, a bekerített állatbemutató területen körben vonulva mutatkoznak be a közönségnek ezek a kutyák. A területre bevonulás sorrendje a következő volt: komondor, kuvasz, puli, pumi, mudi, rövidszőrű magyar vizsla, drótszőrű magyar vizsla, erdélyi kopó, magyar agár és végül, még el nem ismert fajtaként a sinka. A számlálás az adott fajta bevonulásakor történt, amikor a közönség számára röviden ismertették az adott fajta legfontosabb jellemzőit, egyben a fajta jelen lévő képviselőit felvonultatták a területen.

A szervezők a 13 óra 38 perckor megkezdődött fajtabemutató során felsorolták a 9+1 magyar kutyafajtát, majd Lakos Tünde Mária felkonferálását követően a fajták egy-egy szakértőjének moderálása mellett bemutatták a kutyákat a közönségnek. Az egyenkénti fajtabemutatót 13 óra 40 perckor a komondorok felvonulásával indították, a bemutató a magyar agár és a sinka fajta ismertetésével, valamint Lakos Tünde Mária zárszavaival 14 óra 10 perckor rendben véget ért.

A számlálás alapján a következő létszámok kerültek megállapításra:

a.       Komondor fajtából 3 darab,

b.       Kuvasz fajtából 18 darab

c.       Puli fajtából 9 darab

d.       Pumi fajtából 4 darab

e.       Mudi fajtából 9 darab

f.        Rövidszőrű magyar vizsla fajtából 13 darab

g.       Drótszőrű magyar vizsla fajtából 3 darab

h.       Erdélyi kopó fajtából 12 darab

i.        Magyar agár fajtából 22 darab

j.        Sinka fajtából 2 darab.

A rendezvényen tehát valamennyi magyar fajta legalább egy kutyával képviseltette magát, mind a 9+1 magyar fajta bemutatásra került a közönség számára és összesen 95 magyar fajta kutya döntötte meg sikerrel a legtöbb, magyar fajtájú kutya és gazdája bemutatkozásának létszámrekordját.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Post Navigation