Az angolul pistol squat néven ismert erőnléti gyakorlat során az időmérés akkor kezdődik, amikor a sportoló csupán az egyik lábán állva térdhajlítással megkezdi a guggolást. A gyakorlat során a térd kiegyenesítésével az egy lábon állási pozíciót veszi fel ismét a sportoló és ezt a lehető legtöbbször megismétli egy perc alatt. Érvényes a gyakorlat, ha az egy perc során csak az egyik lábán tartja magát és a másik láb nem éri a talajt, a guggolások során a térdet teljesen behajlítja majd teljesen kiegyenesíti. Forrás Bence az ún. street workout sportágat műveli, amely egy, a saját testsúly felhasználására épülő edzésforma, a rekordkísérlet során ennek az ágazatnak az egyik alap erőnléti gyakorlatát végezte el 42-szer egy percen belül.

20170321_155458 20170321_155521 20170321_160330

Milyen rekordot állított fel vagy döntött meg?

A legtöbb, egy perc alatt bemutatott egylábas guggolási gyakorlat (angolul: pistol squat) hazai rekordját 42 guggolással.

Hol?

A RAGE Budapest edzőteremben

Mikor?

2017. március 21-én délután

Ki?

Forrás Bence

Részletek:

Forrás Bence már mutatott be sporttársak előtt egy lábon állva elvégzett guggolási gyakorlatot, amelyeknek az egy perc alatti száma akkor 45 volt, mégpedig úgy, hogy a gyakorlatok között némi pihenőidő (2-3 másodperc) is eltelt. A gyakorlatot most az edzőterem rugalmas gumiőrlemény-lappal borított padlózatán, zenére hajtotta végre.

15 óra 53 perckor Forrás Bence felkészült a rekordjának felállítására, bemelegítő gyakorlatokat végzett, majd 16 óra 01 perckor a terem közepén, a képrögzítő kamerák látóterében kezdő pozícióba helyezkedett és a megszólaló zenére egy lábra állt és elkezdte az egy percig tartó guggolás-bemutatóját. A zene megszólalását követően azonnal a kiinduló pozíciójába helyezkedett el úgy, hogy teljes testsúlyát csupán a jobb lába tartotta. Egy másodperccel később megkezdte a térdhajlításokat, amelyeket mintegy 35 másodpercen keresztül folyamatosan és megszakítás nélkül végzett. Ez alatt 34 szabályos guggolást végzett, majd pár másodperces pihenőt tartott, majd folytatta a gyakorlat bemutatását a még rendelkezésére álló több mint 20 másodperc alatt. Ekkor még további 8 szabályos egylábas guggolást csinált csak a jobb lábán támaszkodva.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Post Navigation