A balatonkenesei Széchenyi Parkban a Balaton Fesztivál Csapata, a Perfero Magyarország Kft. szervezésében és a Szépkilátás Bisztró és Catering Balatonakarattya támogatásával sikerrel döntötték meg a 2016-ban Békéscsabán felállított magyar szelfi rekordot, amelyen akkor legfeljebb 500 fő vett részt. A legnagyobb létszámú önfotó készítés érvényes hazai rekordjának megdöntéséhez 650 fő közreműködése elegendőnek bizonyult. A rekordkísérlet során fényképpel és mozgóképekkel, valamint légifelvételekkel is dokumentálták a helyszíni képkészítés tényét.

Milyen rekordot állított fel vagy döntött meg?

Az egy időben, egy helyen a legtöbb személy által egyszerre elkészített önfotó (szelfi) hazai tömegszerűségi rekordját 650 fővel

Hol?

a balatonkenesei Széchenyi Parkban, a Balaton Fesztiválon

Mikor?

2018. június 30-án

Ki?

A Balaton Fesztivált szervező Perfero Magyarország Kft. Biró Viktória vezetésével

Részletek:

A szervezők több mint félezer résztvevőt vártak az eseményre, hiszen a kísérlet után DJ program, illetve élő koncert is volt. A kísérletet Bagi Péter műsorvezető konferálta fel a forgatókönyv szerint, ismertette a szabályokat, majd a színpadra szólította Revuczky Karion-t, a fesztivál fő támogatóját, aki maga is készített egy önarcképet. A kísérletet több kameraállásból és drónról is rögzítették, amelyre D.J. Dominique programja és a Splash fellépése után, 20 óra 30 perces kezdettel került sor, egy kivetítőn követett 3 perces visszaszámlálás után.

20 óra 20 perckor, közvetlenül a színpad előtt kb. hat-nyolcszáz fesztiválozó volt jelen, akik tapssal követték a színpadon folyó showt. 20 óra 32 perckor Bagi Péter műsorvezető a színpadról tájékoztatta a Széchenyi Parkban tartózkodókat, hogy melyek az érvényes szelfi-rekord jellemzői. Felhívta a figyelmet arra, hogy az elkészült önarcképeket fel lehet tölteni az esemény Facebook oldalára, majd 20 óra 35 perckor, a 3 perces visszaszámlálás alatt felszólította a közönséget a kép elkészítésére, amelyet először elpróbáltak, utána a kísérletet megismételték. A területen lévő személyek jelentős hányada felmutatta mobil fényképező eszközeit és elkészítette a kísérlet keretében az önarcképet. A közös önfényképezésben a szabad terület színpad előtti részén kívül a szolgáltatók épületeinél és sátrainál is többen részt vettek az akcióban, akik közül legalább 85% arányt képviseltek az egyszerre önfényképezők. Ennek alapján a rekordban részt vevők létszáma +/- 50 fő pontossággal 650 főre volt becsülhető. A kísérletet követően a szervezők a színpad melletti technikai helyiségben megtekintették a kísérletről készített képeket és a monitoron történt számlálás is alátámasztotta a létszám-meghatározás helyességét.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Post Navigation