Horváth Andrea szertartásvezető szervezésében 2018. június 22-én este Kecskeméten a tömeges házasságkötést megerősítő szertartás, majd azt követően a város főterén több ezer embert vendégül látva a „Nagy Kecskeméti EScuvee és Lagzi” nevű rendezvény keretében egyszerre egy időben 63 házaspár erősítette meg házassági fogadalmát. A szertartás negyedóráját utcai nyilvános lakodalom követte, amely éjfélig tartott.

Milyen rekordot állított fel vagy döntött meg?

A legtöbb házaspár részvételével megszervezett nyilvános házassági megerősítő fogadalom tömegszerűségi rekordját 126 fővel

Hol?

A „Nagy Kecskeméti EScuvee és Lagzi” nevű rendezvényen Kecskemét főterén

Mikor?

2018. június 22-én este

Ki?

Horváth Andrea szertartásvezető

Részletek:

Az esemény az ún. amerikai stílusú házasságkötés mintájára került megrendezésre. Közjogi jelentőség nélkül, hiszen a hangsúly a ceremónián van. A szertartáson csak előzetes regisztráció után vehettek részt a párok, akik számára 17 órától volt lehetőség feliratkozni a szervezők pultjánál a színpad mellett, ahol az aláírásuk ellenében emléklapot kaptak. A ceremónia 19 órakor kezdődött, két pár vonult be a színpadra (Kubinyi Emese és Almási László versenytáncosok, valamint Zsigó József és Zsigó Józsefné) és a köszöntés után Horváth Andrea vezetésével fogadalomtétel következett, hasonlóan a házasságkötéshez, majd galambröptetéssel ért véget a szertartás.

18 óra 50 perckor, a szertartás megkezdése előtt Szemerey Gyula, Kecskemét város alpolgármestere mondott köszöntő beszédet a megjelent pároknak, akik között egy 59 évet együtt töltött házaspár is volt. Ezután megszámlálták a színpad előtt felsorakozott párokat, akik emléklappal a kezükben várták a fogadalmuk megerősítését. Ekkor 8 oszlopban és 16 sorban rendeződtek el a párok. 19 óra 06 perckor Horváth Andrea szertartásvezető a színpadon megnyitotta a ceremóniát, ahol még két pár erősítette meg fogadalmát, együtt a színpad előtt állókkal, majd 19 óra 14 perckor az esemény Kubinyi Emese és Almási László versenytáncosok színpadi táncbemutatójával rendben befejeződött. Az ismételt számolás szerint is a színpadon állókkal együtt összesen 63 pár, azaz 126 fő erősítette meg együtt, egyszerre és egy helyen a házassági fogadalmát.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Post Navigation