A körmendi Városi Sportcsarnokban 2014. december 5-i kezdettel Szupper Péter, a Pici Szupi Spinning Klub elnöke szervezésében 50 órás folyamatos spinning edzés-bemutatót szerveztek. A 128 résztvevő – az EGIS Gyógyszergyár Zrt. dolgozói, családtagjaik és barátaik, akik a Pici Szupi Spinning Klub sportolói, kiegészülve a klub több aktív tagjával – 6 fős csapatokba szerveződve tekertek folyamatosan a rekordkísérlet 50 órája alatt. Egy-egy biciklin a 6 fős csapat tagjai óránként váltották egymást, így az 50 óra alatt mindenkire 6 óránként egyszer 1 órára sor került. Egyszerre legalább 19 kerékpáron tekertek folyamatosan.

P1000696 P1000697 P1000708 P1000720 P1000747 P1000749 P1000818

Milyen rekordot állított fel vagy döntött meg?

A leghosszabb spinning foglalkozás rekordját 50 óra és 5 perccel

Hol?

Körmenden a Városi Sportcsarnokban

Mikor?

2014. december 5-én 16 órától december 7-én 18 óráig

Ki?

a Pici Szupi Spinning Klub sportolói, Szupper Péter szervezésében összesen 128 személy

Részletek:

A spinning lényege az, hogy a szobabiciklizés során az intenzív terhelést mindenki a saját adottságaihoz állítja be. A fő feladat az időben változó terhelés jellegének követése minél intenzívebb erőkifejtéssel. A spinning tehát kemény, de nagy egyéni szabadságot biztosító sport. A spinning-edző vezényletére a bicikliző csoport tagjai a folyamatos tekerés közben változtatják a tekerés fordulatszámát, azaz a képzeletbeli sebességet, változtatják a kerék ellenállását, azaz a képzeletbeli emelkedőt és változtatják a pozíciójukat, azaz ülve vagy állva tekernek, sőt ezt váltogatják is a minél több izomcsoportot megmozgató változatos és intenzív fizikai terhelés érdekében. A ritmusos zenére a csoport egyre nehezedő kerékpározást szimulálva mozog ütemre. Egy ilyen spinning óra általában 40-50 percig tart. A kísérlet során azonban az edzők egy órás foglalkozást tartottak, a rekordkísérlet alatt bárki bejöhetett a sportcsarnokba, a sportfoglalkozás és a kapcsoló program nyílt és nyilvános volt.

Az „EGIS Magyar Rekord” elnevezésű spinning-hétvége mindhárom napján különböző programokkal is színesítették a rendezvényt. A kísérlet indulásakor, 2014. december 5-én 16 órakor Menthy Mariann, az EGIS kommunikációs igazgatója és Berta József, Az EGIS helyi gyáregységének igazgatója jelenlétében a küzdőtéren jelenlévő órái szerint pontosan 16 órakor vette kezdetét az első egyórás foglalkozás és a szakadatlan tekerés a csarnokban felállított és előzetesen beszámozott 20 spinning edző teremkerékpárokon. A csapatok név és időpont szerinti beosztását a kísérlet kezdetét megelőzően a szervezők kifüggesztették a sportcsarnok korlátjára. A lista naponként, azon belül óránkénti és edzőhelyenkénti bontásban név szerint tartalmazta a résztvevők sportolási időbeosztását. A leghosszabb, teremkerékpározással lebonyolított fitnesz-edzés, a spinning program résztvevői Star Trac márkájú Spinner Pro típusú teremkerékpárokon tekertek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Post Navigation