A Debreceni Sport Club Asztali-Labdarúgó Egyesület tagjai, az elnök, Kovács Nándor, Európa bajnok, magyar bajnok, az év gombfoci játékosa vezetésével 30 órás folyamatos gombfocizást szerveztek. A debreceni Helen Doron nyelviskola termében 2023. június 30-án és július 1-jén 14 játékos összesen 110 mérkőzést játszott, összesen 614 gól esett.

Milyen rekordot állított fel vagy döntött meg?

A maratoni csoportos váltó gombfoci játék magyarországi időtartam rekordját 1080 perccel

Hol?

A debreceni Helen Doron nyelviskolában

Mikor?

2023. június 30-án és július 1-jén

Ki?

A Debreceni Sport Club Asztali-Labdarúgó Egyesület tagjai és a hozzájuk csatlakozott vendég gombfoci játékosok, név szerint Inczédi Gergely, Jancsó Dávid, Juhász Ádám, Kiss Levente, Kovács Nándor, Matkó Dóra, Matkó László, Matkó Péter, Papp Zsolt. Pocsay Sándor, Puskás László, Szathmári Csaba, Tokaji Lili és Zubora János

Részletek:

A Debreceni Sport Club Asztali-Labdarúgó Egyesület profilja a versenyszerű és amatőr gombfocizás, a versenygombfoci ún. brazil stílusú, 12 érintéses szakágában rengeteg szép sikerrel büszkélkedhet. Az elmúlt 4 évben a DSC volt a csapatbajnok ebben a szakágban. A kísérlet céljára felajánlott foglalkoztató helyiségben két gombfocipálya került felállításra, amiből legalább az egyiken folyamatos játék zajlott, egy mérkőzés 30 perces volt. Beállítottak egy időmérőt, ami fél óránként jelzett, ekkor az egyik pályán vége volt a mérkőzésnek, a másikon ez volt a „kezdő sípszó” és kezdődött a mérkőzés. Így folyamatos gombfocizás volt látható a helyszínen, a debreceni Helen Doron nyelviskolában. A gombfoci 12 érintéses szakága mellett játszottak magyar típusú versenygombfocit, a Szektorlabdát, a magyar 3 érintéses retro gombfocit és a spanyol eredetű Chapas-t is. Ezek mind hivatalosan elfogadott gombfoci stílusok. A játékről az élő video közvetítés a Futmesa Debrecen Hungary – Debrecen Verseny Gombfoci facebook oldalon bárki számára nyomon követhető volt, a kísérlet alatt végig folyamatosan működő full HD felbontású videostream képe mindkét játékasztalt befogta.

2023. június 30-án 12 óra 00 perkor Kovács Nándor, Európa és magyar bajnok, a rekordkísérlet szervezője vezetésével – a jelen lévő helyi újságírók jelenlétében – az eseményre vendégként érkezett Sándor Tamás és Dombi Tibor, korábban aktív helyi labdarúgók kezdőrúgásával kezdetét vette a folyamatos gombfoci játék bemutató. A gondos szervezésnek és a gombfoci játékosok körében tapasztalható összefogásnak köszönhetően a kísérlet mindvégig szabályosan, rendkívüli események és megszakítás nélkül zajlott, a gombfoci a teremben még a váltások idején sem szakadt meg, a két asztalon eltérő időpontban váltották egymást a küzdő játékosok. 2023. július 1-jén 17 óra 30 perckor, a rekordkísérlet befejezését megelőzően Puskás László és Kovács Nándor játszott 3 érintéses magyar retro stílusú játékot. Ennek a mérkőzésnek a végén, 18 óra 05 perckor a sikeres maratoni rekordot a jelen lévők csoportkép készítéssel és a szervezők felköszöntésével ünnepelték. A kísérlet adatait ekkor összesítették, a 30 óra alatt a kísérletben résztvevő 14 játékos összesen 110 mérkőzést játszott (60-at a kísérlet aktív részeként, 50-et kísérő eseményként). A 60 fő mérkőzésből brazil tizenkét érintéses 39, spanyol chapas 2, magyar retro három érintéses 11 és szektorlabda stílusú 8 mérkőzés volt, amelyeken összesen 396 gól esett. A kísérő mérkőzéseken 218 gól született.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Post Navigation