Darvalics Lajos és Mátrai Gábor szervezésében 2020. augusztus 28-29-én Tihanyban a Magyar Lábtenisz Szövetség elnökségi tagjai, továbbá a helyi sportbaráti társaság tagjai részvételével 26 órás lábtenisz-maratont rendeztek. A folyamatos játék során az egymás ellen küzdő két csapat játékosai cserélődtek, de a mérkőzés nem szakadt meg.

Milyen rekordot állított fel vagy döntött meg?

A leghosszabb és a legtöbb résztvevővel váltva bemutatott, csoportos maratoni lábtenisz magyarországi rekordját 1560 perc játékkal, 31 játékossal és 127 lejátszott szettel.

Hol?

A tihanyi sportbaráti társaság magán lábtenisz pályáján

Mikor?

2020. augusztus 28-án és 29-én

Ki?

Darvalics Lajos és Mátrai Gábor szervezők, valamint további 29 játékostársuk

Részletek:

A kísérlet előzménye több mint 10 évre tekint vissza, a szervezők „Tihany Open” néven rendeztek évről évre amatőr lábtenisz tornát, amely az utolsó két évben egy baráti társaság meghívásos versenyévé vált. A kísérlet során a Magyar Lábtenisz Szövetség által elfogadott szabályok szerint játszottak a két főből álló csapatok, óránkénti váltásban, a mérkőzéseik eredményei (szettarányai) is rögzítésre kerültek, az éjszakai mérkőzések a pályán kiépített és biztonságos világítás mellett zajlottak.

8 óra 59 perckor Mátrai Gábor felhívta az első két csapat tagjait a kezdő szett elindítására, majd pontban 9 órakor megkezdték a folyamatos játékot. Az egymást váltó csapatok minden egész órában cseréltek, az elért eredményeket egy eredménylapon kézírással azonnal rögzítették. Valamennyi csapatról a játékuk megkezdése előtt csoportképet készítettek, az eseményre jelentkezett játékosok megállás nélkül, a szövetség szabályainak megfelelően mutatták be a lábtenisz sportágat. 2020. augusztus 29-én pontban 11 órakor, 1560 perc folyamatos lábtenisz játék után, az utolsó szettet éppen végig lejátszva a rekordkísérlet rendben befejeződött. A kísérlet során összesen 127 szettet játszott a 31 sportoló.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Post Navigation