A Budapesti Sportszövetségek Uniója szervezésében 2019. május 11-én, a “Budapest 2019 – Európa Sportfővárosa” rendezvénysorozat részeként a budapesti Várkert Bazár előtti útszakaszon felállították a legnagyobb létszámmal bemutatott spinning edzés tömegszerűségi rekordját. A 16 órakor megkezdődött „Spinning nap” című sportrendezvény helyszínén több mint kétszáz spinner szobakerékpárt (speciális márkájú edzési eszközt) telepítettek, amelyen 5 alkalommal egymás után 50 perces edzési órát tartottak, közel 200-200 résztvevővel. A rekordot a rendezvény utolsó órájában, 21 és 22 óra között állították fel, amikor mind a 208 spinneren ült és tekert sportoló. Az 5 perces létszám-ellenőrzési időszak alatt a résztvevők a spinningre jellemző legmagasabb tempót, a percenkénti 110 fordulatot tartották Hajdú Gergely spinning prezenter vezetésével.

Milyen rekordot állított fel vagy döntött meg?

A legnagyobb létszámmal bemutatott spinning edzés tömegszerűségi rekordját 208 fővel

Hol?

A budapesti Várkert Bazár előtti közterületen

Mikor?

2019. május 11-én

Ki?

A Budapesti Sportszövetségek Uniója és a 208 sportoló

Részletek:

A 21 órai kezdésű edzési szakaszban, a 32. tekerési perc után állították fel a rekordot, amikor valamennyi résztvevő 5 percig 110-es lábfordulattal tekert. Ennek a programszakasznak a kezdetét a Queen együttes: We will rock you című számával jelezték. A program céljára a Lánchíd utca lezárt szakaszának végén felállított ideiglenes színpad előtti területen 27 sorban, soronként váltakozva 8 és 7 spinner szobakerékpárt helyeztek ki úgy, hogy az utolsó, 27. sorban 6 darabot, az első sor előtt pedig további két darabot telepítettek, a színpadon pedig további 5 spinner gép került felállításra. Ezzel egyszerre 208 sportoló is tudott spinning edzést tartani.

A rekordkísérletben részt vevők az utolsó spinning órára 20 óra 50 perctől gyülekeztek a rekordkísérlet helyszínén, a Várkert Bazár előtti téren, az ott felállított ideiglenes nagyszínpad előtt. 20 óra 58 perckor a színpadra lépett mind az öt tréner, aki a délután és az este folyamán a korábbi edzéseket vezette és felkészültek az utolsó órán való közös részvételre. Az órát Hajdú Gergely, vezető prezenter, spinning mesteroktató moderálta, aki 21 óra 05 perckor megkezdte az edzést, valamennyi részt vevő elhelyezkedett a nyeregben és kezdetét vette a folyamatos tekerés. 21 óra 10 perckor számlálással ellenőrizték a rendelkezésre álló spinnereket. Az utolsó sorban az 5 mellé még egy hatodik gépet is beállítottak, az első sorban pedig 8 helyett 9 gép volt, az első sor és a színpad között egy spinneren Kovács „Kokó” István tekert, így a színpadi 5 darabbal együtt összesen 208-an dolgoztak az edzésen. 21 óra 32 perckor Hajdú Gergely felkonferálta a rekord számlálási öt percét, a Queen együttes: We will rock you című számára 21 óra 36 perckor felemelték a tempót 110-re és azt hajtották 21 óra 41 percig. Eközben a számlálás során megállapítható volt, hogy – valamennyi, a színpadon lévőket is beleértve – 208 spinneren folyamatosan tekert sportoló, ezzel az eseményt szervező Budapesti Sportszövetségek Uniója, az edzést vezető 5 spinning prezenter, Kovács „Kokó” István műsorvezető és a 202 amatőr sportoló a színpad előtt, 208 fővel felállította a legnagyobb létszámmal bemutatott spinning edzés tömegszerűségi rekordját.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Post Navigation