A budapesti Csili Művelődési Központ szervezésében, az intézmény 100. évfordulójára 100 órás, csoportos váltó táncmaratont rendeztek 2017. december 27-én 20 órától december 31-én 24 óráig, a táncosok folyamatos cseréjével úgy, hogy a tánc nem szakadt meg, a táncműfajok pedig váltották egymást. A 100 órás, megszakítatlan táncot Szakács Barbara koordinálta, a rendezvényen a Művelődési Központ táncosain kívül több száz más táncpár is közreműködött.

Milyen rekordot állított fel vagy döntött meg?

A leghosszabb hazai táncbemutató rekordját 100 órával

Hol?

A budapesti Csili Művelődési Központ színháztermében

Mikor?

2017. december 27-én 20 órától 2017. december 31-én 24 óráig

Ki?

A Csili Művelődési Központ, a kezdeményezéshez csatlakozott táncosokkal együtt

Részletek:

A maratoni táncrendezvényről a színházteremben felszerelt kamera segítségével folyamatos képfelvétel készült. A terem színpada fölé a rekordkísérlet folyamán a 100 órából még hátramaradó időt kivetítették, a 100 órás rendezvény folyamán felváltva volt élő és gépzene, a Csili Művelődési Központ szokásos esti zenés programjai idejében zenekarok szolgáltatták a zenét, illetve több lemezlovas is közreműködött, a napközbeni zenéről pedig felvételről és az internetről gondoskodtak a szervezőket segítő színházi hangtechnikusok.

A rekordkísérlet indításakor jelen lévő táncosok december 27-én 18 órától gyülekeztek a színházteremben, a Csili Művelődési Központ aznap esti aktuális zenés-táncos programjának résztvevőiként. 19 óra 48 perckor a technikusok elindították a folyamatos képfelvételt, majd Várhalmi András, az intézmény igazgatója, fő szervező mondott köszöntő és programismertető beszédet, felkonferálta az eseményt, majd pontosan 20 óra 00 perckor megkezdődött a 100 óráig tartó folyamatos tánc. A kezdésnél a színpadon játszó zenekar élő zenéje mellett 30 pár részvételével indult a leghosszabb hazai táncbemutató.

A kísérlet, amely 2017. december 31-én 24 órakor rendben véget ért, a késő éjszakai és a hajnali, valamint a délutáni órákban is rendben zajlott, legalább egy pár mindig táncolt. Az összesen 6000 perc folyamatos táncot követő közös visszaszámlálás elteltével az új esztendőt köszöntő Himnusszal zárták le a 100 óráig tartó, leghosszabb hazai táncprogramot a résztvevők.

Ezzel a 6000 percig tartó folyamatos táncbemutatóval a Csili Művelődési Központ, az által szervezett kezdeményezéshez csatlakozott táncosokkal együtt, az intézmény fennállásának 100. évfordulóját ünneplő eseménysorozat keretében sikerrel állították fel a leghosszabb táncbemutató magyarországi maratoni csoportos váltó rekordját. A kísérlet során több mint ezer táncos vett részt a programon.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Post Navigation